Отборите на Уигън и Ливърпул не успяха да излъчат победител в двубоя си от 17-ия кръг на английската Висша лига. Двата тима приключиха срещата без да си отбележат гол, въпреки че положения не липсваха и пред двете врати.

Тимът на гостите владееше инициативата в по-големи периоди от мача на стадион DW, но малшансът попречи на „червените“ да си тръгнат с трите точки. В началото на второто полувреме мърсисайдци стигнаха до дузпа благодарение на звездата си Луис Суарес, но Чарли Адам пропусна от бялата точка. Халфът стреля силно, но в обсега на вратаря Ал Хабси, който изби удара му в корнер.

На загрявката преди двубоя всички футболисти на Ливърпул излязоха на терена с фланелки с лика на съотборника си Луис Суарес в подкрепа на уругваеца, който бе наказан от Футболната асоциация на Англия за осем мача за обвинения в расизъм. Няколко часа преди първия съдийски сигнал, на официалния сайт на „червените“ се появи съобщение от името на всички футболисти в тима, които застават твърдо зад свия съотборник и остро осъждат решението на Дисциплинарната комисия на ФА. Ръководството на Ливърпул има 14-дневен срок, в който да обжалва суровото наказание.

Лидерът в първенството Манчестър Сити пък продължи победния си ход, надделявайки с класическото 3:0 над Стоук Сити. Головете за „гражданите“ вкараха Серхио Агуеро, който отбеляза два и Адам Джонсън.


szólj hozzá: M3-0S

Ето и всички резултати от днес във Висшата лига:

Астън Вила – Арсенал 1:2

Манчестър Сити – Стоук 3:0

Нюкасъл Юнайтед – УБА 2:3

Евертън – Суонси 1:0

Фулъм – Манчестър Ю 0:5

Куинс Парк Рейнджърс – Съндърланд 2:3

Уигън – Ливърпул 0:0