Уигън Атлетик, чийто светкавичен прогрес в английския футбол доведе до участие във Висшата лига и спечелена купа на Футболната асоциация, ще играе в трета дивизия през следващия сезон. Латикс изпаднаха за втори път в рамките на три години, след като Родъръм победи Рединг с 2:1 и си осигури участие в Чемпиъншип и през следващата година.

Победата на Родъръм изпрати друг славен клуб в трета дивизия - Милуол.

За Уигън изпадането се приема по-нормално, защото самият град е луд по ръгбито и футболът заема категорично второ място в сърцата на феновете. Този отбор все пак ще остане в историята на местния футбол като единственият, спечелил купата на ФА и изпаднал в един сезон. Победата за трофея създаде истински шок през 2013 година, когато Латикс надвиха Манчестър Сити във финалния мач, игран на митичния "Уембли".

Падението на Уигън започна с напускането на архитекта на този проект Роберто Мартинес. Той беше наследен от Оуен Койл, който обаче се прости с поста си още преди коледа. След това Уве Розлер изкара по-малко от година на мениджърския пост, а Малки Макай се задържа пет месеца. Последното изпадане пък беше дело на Гари Колдуел./БТА