Уигън и Куинс Парк Рейнджърс завършиха 0:0 в първия плейофен мач за влизане в Премиършип. Лондонският отбор се представи много силно в защита и ограничи до минимум шансовете на своя съперник. От своя страна футболистите на Уигън така и не успяха да пробият отбраната на КПР.

Първата опасност в мача в 14-та минута пред вратата на Уигън, когато О'Нийл стреля опасно с глава, но над напречната греда на вратата на Уигън.

Джуниър Хойлет пропиля нова възможност за Куинс Парк Рейнджърс в 37-та минута, когато след удара му с глава топката прелетя над напречната греда.

Една от редките възможности пред Уигън бе в 42-та минута, когато Гомес стреля опасно, но Робърт Грийн спаси.

Най-доброто положение за домакините бе в 62-та минута, когато Фортюне бе оставен непокрит в наказателното поле на КПР и отблизо стреля, но неточно над напречната греда в аут.

Играчите на Уигън имаха основателни претенции за дузпа в 86-та минута, когато Клинт Хил фаулира Уагхорн, но съдията подмина ситуацията.

Реваншът на „Лофтъс Роуд“ е в понеделник,

В другия плейоф Дарби Каунти победи Брайтън с 2:1 като гост. Домакините поведоха в 18-ата минута, чрез дошлия под наем от Манчестър Юнайтед Джеси Линдегард, но Крис Мартин изравни десет по-късно.

Дарби поведе в продължението на първата част след силен удар на Мартин, срещнал напречната греда, а топката се отби в гърба на вратаря Томаш Кужчак, за да се озове в мрежата му за крайното 1:2.

Реваншът е на 11 май в Дарби.