Уест Хям разгроми Борнемут с 4:0 при повторния дебют на Дейвид Мойс начело на "чуковете". През целия двубой домакините диктуваха темпото на игра и в нито един миг не оставиха съмнение кой ще спечели двубоя.

Уест Хям притисна своя съперник още в самото начало на двубоя и разчиташе на многоходови атаки. В 17-ата минута резултатът бе открит. Снодграс задържа в наказателното поле и подаде около дъгата на наказателното поле, където нахлуващият на скорост Марк Ноубъл стреля и след щастлив рикошет в крака на Люис Куук топката влетя в мрежата - 1:0. Окрилени от попадението "чуковете" не спряха да притесняват защитата на "черешките" и това доведе до второ попадение в тяхната врата. Фредерикс центрира в наказателното поле отдясно, където Себастиен Алер от въздуха по великолепен начин засече топката във вратата на Рамсдейл.

Гостите не успяваха да задържат за дълго топката и това даваше възможност за бързи атаки на Уест Хям. При една от тях Марк Ноубъл нахлу в наказателното поле и принуди Уилсън да го фаулира, което означаваше дузпа за домакините. Капитанът застана зад топката и с точен изстрел в левия ъгъл направи преднината на "чуковете" класическа. Това беше и шести пореден наказателен удар, който бе реализиран от халфът.

На почивката мениджърът на Борнемут Еди Хауи направи двойна смяна вкарвайки в игра офанзивните Райън Фрейзър и Джуниор Станислас. Но това не доведе до резултат и Уест Хям продължи да диктува събитията на терена.

В 67-ата минута "чуковете" реализираха и четвърто попадение. Деклан Райс с далечен пас намери Фелипе Андерсон отляво. Бразилецът премина на скорост през Франсис и останал очи в очи с Рамсдейл реализира хладнокръвно в долния ляв ъгъл на вратата.

Малко по-късно главният съдия Греъм Скот показа директен червен картон на защитника на Уест Хям Аарън Кресуел за много грубо влизане в краката на Фрейзър. Но след консултация със системата ВАР картонът бе отменен и левия бек на "чуковете" получи само жълт.

Десет минути преди края на двубоя Доминик Соланке нацели левия страничен стълб на Фабиански, но резултатът остана непроменен. В ответната атака Рамсдейл Се намеси решително след удар с глава отблизо на Лансини. Малко по-късно вратарят на гостите предотврати нов гол за домакините, след като отрази плътен удар на резервата Масуеку.

До края на срещата резултатът остана непроменен и Уест Хям победи категорично с 4:0 Борнемут в повторния дебют на Дейвид Мойс начело на "чуковете".