Новият мениджър на Уест Хем Аврам Грант направи първия си трансфер, като привлече Томас Хитцелшпергер. Немецът прекара последните шест месеца в Лацио, но бившият играч на Астън Вила се съгласи да се завърне в Премиършип, като подписа тригодишен договор с „чуковете”.

28-годишният футболист се присъедини към Лацио през януари от Щутгарт, след като „швабите” отказаха да дадат гаранции за титулярно място на халфа, който искаше да намери място в националния отбор на Германия за Световното първенство.

Въпреки трансфера обаче, юношата на Байерн Мюнхен не можа да впечатли Йоаким Льов и не попадна в 23-та немци, които заминават за ЮАР.

По време на петгодишният си престой във Вила, Хитцелшпергер отбеляза 8 гола в 99 мача преди да премине в Щутгарт през 2005-а. Очаква се немецът да е само първия от много нови лица, които Грант ще привлече на „Болейн Граунд”. Очаква се няколко играчи от бившия отбор на Грант Портсмут да преминат в Уест Хем, а с трансфер при „чуковете” се справят и имена като Тиери Анри и Дейвид Бекъм.