Ръководството на Уест Хем предупреди колегите си от Челси, че няма да пуснат Джанфранко Дзола и Стив Кларк да поемат мениджърския пост при „сините”, овакантен след уволнението на бразилския спец Луиш Фелипе Сколари.

Спекулациите на Острова след шокиращата новина за съдбата на Сколари тръгнаха с пълна сила, а името на Дзола – един от най-добрите състезатели на лондончани за всички времена, естествено се нарежда начело на списъка от евентуалните наследници на бившия национален селекционер на Бразилия.

Член от борда на директорите на Уест Хем обаче, категорично отрече подобна възможност: „От Челси не са осъществявали контакт с нас за Дзола и Кларк. Такъв обаче няма да бъде приветстван от нас. Двамата няма да ходят никъде.”

„Джанфранко и Стив имат договори с нас за три години. В Уест Хем искаме те да изпълнят задълженията си”, продължи човекът на „чуковете” пред „BBC Sport”.

Адвокатът на Дзола Фулвио Маруко излезе с официално съобщение, че никой не се е свързвал с неговия клиент за мениджърския пост в Челси.