Уест Хем победи Блекбърн с 1:0 като гост и вече е плътно по петите на отбора, воден от Марк Хюз. Лондончани имат 22 точки и са десети, докато Блекбърн е на девета позиция с четири точки повече. Уест Хем обаче е и с мач по-малко, след 16-я кръг във Висшата лига.

Бившият играч на Блекбърн Лукас Нийл, който се завърна на „Иууд Парк“ с екипа на Уест Хем, бе освиркван бурно при всяко съприкосновение с топката.

И двата отбора имаха периоди, в които играха добър футбол, но им липсваше повече прецизност в завършващата фаза, като същевременно защитниците се справяха много лесно.

Единственото попадение падна след почивката, когато появилият се като резерва Дийн Аштън се възползва от подаване на Джордж МакКарти и от пет метра прати топката зад Брад Фридел.

Тугай и Мартен Гамст Педерсен имаха възможности да изравнят, а Дейвид Дън удари и греда, но Блекбърн не успя да се върне в мача. Аштън пък можеше да успокои гостите с втори гол в края на мача, но не успя да прехвърли Фридел. Удари на Луиш Боа Морте и Карлтън Коул пък бяха спасени от Робърт Грийн.