Защитникът на Манчестър Юнайтед Уес Браун смята, че съотборникът му Райън Гигс е най-добрият футболист в света за всички времена.

Запитан кой е по-велик - Диего Марадона или Пеле, и е номер едно в историята на играта, Браун заяви: „Знам, че ще прозвучи глупаво, но бих казал Гигси.”

„Разбира се, че има такива играчи като Марадона и Пеле, които бяха футболисти от световна класа, но за мен това е Гигс. Цялостната му кариера и неговите постижения са просто невероятни.”

„Има играчи, които всеки път изпъкват и той със сигурност е един от тях. Да се представяш постоянно добре на топ ниво за толкова дълго време и да останеш в един отбор е изумително.”

„Трудно е да се мисли, че някой друг е като Райън. Сър Боби Чарлтън е вероятно единственият друг играч, който може да бъде сравняван с Гигси”, каза още Уес Браун.

След само броени дни Райън Гигс започва своя юбилеен 20-и сезон с екипа на Манчестър Юнайтед. За тези две десетилетия червените дяволи спечелиха впечатляващите 11 титли на Англия, 2 Шампионски лиги, 4 Купи на Англия, 4 Купи на Лигата, 7 Суперкупи на Англия, 1 Суперкупа на Европа и 2 световни клубни титли. Гигс е №1 в историята на Юнайтед по брой изиграни мачове - 838.