Билетите за първия мач на обновения лондонски стадион Уембли бяха разпродадени само часове, след като бяха пуснати в обръщение, съобщиха от Футболната асоциация.

Интересът към 60000 билета от по 10 паунда за мача на младежкия национален отбор на Англия срещу Италия бе толкова голям, че сайтът на ФА, на който стартира продажбата, блокира малко след нейното начало за минути.

Срещата, която ще се играе на 24 март ще бъде своеобразен тест, след който трябва да бъде издаден сертификат за сигурност.

Това ще позволи на Уембли да приеме финала за Купата на Англия през месец май, който ще се играе пред 90000 зрители.

От ФА съобщиха, че продажбата е вървяла с 6000 на час и по тази причина са възникнали технически проблеми в началото.

Говорител на централата доволно заяви: „Това ще бъде най-голямата публика, наблюдавала младежки мач в историята на футбола. Началните проблеми заради големия трафик показаха колко много Англия очаква да започнат мачовете на Уембли.”

От Федерацията на футболните привърженици в страната пък приветстваха решението на ФА да намали цените на билетите за най-важните мачове.

Уембли ще бъде отворен публично за първи път на 17 март, за да бъде разгледан и да се тестват съоръженията на стадиона от посетителите.