Дани Уелбек и Джони Еванс ще пропуснат домакинството на Манчестър Юнайтед срещу Соунси тази неделя, новината потвърди сър Алекс Фъргюсън на обичайната си пресконференция преди всеки кръг във Висшата лига.

Централният бранител получи травма по време на подготовката за дербито с Манчестър Сити в понеделник. Мениджърът на „червените дяволи“ все пак добави, че положението с Еванс „малко се подобрява“.

Фъргюсън призна, че и Дани Уелбек най-вероятно ще пропусне срещата на „Олд Трафорд“ през уикенда заради травма, която получи при единоборството с Найджъл Де Йонг в понеделник. Първоначално се смяташе, че контузията на нападателя е доста сериозна, но сър Алекс заяви, че Уелбек може да бъде на линия още за гостуването срещу Съндърланд в последния кръг.

„Загубата от Сити е голям удар по нас. Сега не ни остава много, което можем да направим, освен да се надяваме да спечели нашия мач в неделя. Когато излезем на терена, вече ще знаем какво е станало на Нюкасъл – Сити, а „свраките“ имат шанс за четвъртото място. Интересен край на сезона ще е“, коментира сър Алекс Фъргюсън.