Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер призна, че би бил щастлив, ако нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни облече екипа на немския гранд.

Мениджърът на „червените дяволи“ остави нападателя на пейката в реванша срещу Реал Мадрид миналата седмица, което даде знак на много клубове, че вече могат да се насочат към звездата на клуба. Непосредствено след случилото се, от „Олд Трафорд“ обявиха, че на 27-годишния Рууни ще бъде предложен нов договор.

„Ще бъда много щастлив Уейн Рууни да дойде в Байерн“, категоричен бе почетният президент на Байерн Мюнхен - Франц Бекенбауер.

Бившият треньор на Барселона Пеп Гуардиола, който поема юздите на германския гигант през следващия сезон, също се е възхищавал не веднъж от нападателя на Манчестър Юнайтед. "Сън" припомня, че специалистът определи футболиста като „един от най-великите играчи в света“, и може да бъде готов да извади 20 милиона паунда, за да привлече.

Освен това, Байерн е един от малкото отбори в Европа, които могат да си позволят зашеметяващата заплата от 230 хиляди паунда на седмица за Уейн Рууни, ако играчът все пак реши да напусне Манчестър Юнайтед през лятото.