Уейн Рууни смята, Манчестър Юнайтед трябва да използва Кристиано Роналдо като чист нападател, ако иска да извлече най-доброто от 36-годишния португалец. Той премина в отбора в края на миналата седмица с трансфер от Ювентус и се завърна на "Олд Трафорд" след 12-годишно отсъствие.

Рууни добави, че очаква Роналдо да повлияе изключително добре на младоците в атака със своя манталитет на победител.

"Как бих го използвал? Като нападател. Той е нападател и с него на терена останалите деветима полеви играчи ще трябва да вършат малко повече работа. Когато имаш играч като Кристиано, ти трябва да го използваш във и около наказателното поле. Той все още има желание да е най-добрият в света и съм убеден, че ще има сериозно влияние върху представянето на отбора през този сезон. Кристиано ще помогне много за развитието на млади момчета като Мейсън Грийнууд, Маркъс Рашфорд и Скот Мактоминей", каза Рууни, който в момента е мениджър на Дарби Каунти.

Роналдо е "черешката на тортата" за Юнайтед през този трансферен прозорец, след като клубът привлече още Джейдън Санчо и Рафаел Варан. Рууни смята, че сега вече зависи само от мениджъра Оле Гунар Солскяер дали Юнайтед ще спечели трофей, или отново ще остане с празни ръце.

"На Оле сигурно му е ясно, че с наличните футболисти Юнайтед вече е на позиция да спечели важен трофей", категоричен е бившият нападател на отбора. Манчестър Юнайтед започна сезона в Англия с две победи и равенство.