Футболистът на Манчестър Юнайтед Уейн Руни разказа за себе си и сподели, че известността не му пречи, но не би имал нищо против понякога да може да се отдаде на уединение.

„Публичността не ми пречи, но понякога ми писва. Приготвяш се да обядваш някъде със семейството си или с приятели или пък да отидеш на гости, излизаш от вкъщи, а папараците вече са там. Но няма как – тава е пресата в Англия. Трябва да се свикне с това.”

„Начинаещите футболисти трябва да бъдат фенове. Залогът на успеха е всекидневен труд, а понякога се трябва да се правят и жертви. Но ако успеете да преодолеете себе си, вашите шансове нарастват многократно”, съветва младите футболисти Уейн Рууни.

На въпрос, смята ли за странно това, че знаменитости искат да се запознаят с него, той отговори: „Така е. Светските мероприятия са приятни заради това, че можеш да се запознаеш с хора от телевизионния екран - с артисти, с музиканти. Но когато те идват да се запознаят с мен е някак странно. Така или иначе, за мен е чест, че ме разпознават.”

„Никога не съм имал кумири. Единственият, с който някога съм искал да се запозная бе Майк Тайсън, с който съм се срещал не веднъж.”

Според Уейн Рууни най-добрият играч в света в момента е Кристиано Роналдо: „Той демонстрира великолепен футбол. Бих добавил и Лионел Меси.”