Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни заяви, че цел номер едно за „червените дяволи“ този сезон ще бъде спечелването на 21-ата шампионска титла в Англия. През миналата кампания Юнайтед завоюва отличието за рекорден 13-ти път под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. Легендарният шотландски мениджър обаче прекрати кариерата си, а през настоящата кампания под ръководството на Дейвид Мойс, тимът не показва най-доброто от себе си. Тимът от „Олд Трафорд“ изостава на 10 точки от лидера Арсенал, но въпреки това Рууни вярва, че той и съотборниците му имат сили да защитят титлата си.

„Винаги съм казвал, че за мен най-важният трофей е Висшата лига. Това е местната надпревара и тя винаги се печели от отбора, който е най-добър през целия сезон. Това е най-важният трофей за нас и ще се опитаме да го спечелим“, коментира Рууни.

„Мисля, че партньорството ни с Робин Ван Перси е добро. Основното нещо за нападателите е да бележат голове и да създават положения за голове. Чудесно е за отбора, когато аз и Робин създаваме положения за другите и бележим голове. Това ни помага да печелим мачовете си“, каза още английският национал.