Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни бе повикан в полицията, за да даде обяснения. Причина за разпита е бил инцидент с непознат, който работел като папарак.

В местната полиция е постъпила жалба за „физическа саморазправа” от страна на звездата на „червените дяволи” срещу непознатия човек.

След вечеря в центъра на Лондон заедно със своята съпруга Колийн, 22-годишният нападател наплюл фотографа, който ги пресрещнал пред заведението.

Очевидно това е разгневило Рууни, който опитал саморазправа. Самият играч обаче отрича да е сторил нещо подобно. От полицията съобщиха, че действително разследват подобен случай, тъй като са получили жалба.

Плюенето по някого във Великобритания се счита за нападение и този инцидент вероятно ще мине през Обвинителната служба, която разглежда обвиненията в Англия и Уелс, за да решат необходимо ли е да се вземат административни мерки. Рууни се ожени за годеницата си Колийн Маклафлин в приказна вила на италианската Ривиера на 12 юни. Те са заедно от 2003 година.