Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни гори от желание да се завърне на терена още тази събота срещу бившия си клуб Евертън. Английският национал лекуваше счупена метатарсална кост на крака, но вчера е споделил пред мениджъра сър Алекс Фъргюсън, че вече се чувства готов.

Гипсът на Рууни бе свален преди две седмици и оттогава той тренира много здраво. Голмайсторът дори настояваше да е в групата и за предишния мач на „червените дяволи” срещу Съндърланд. Тогава обаче Фъргюсън отказа да рискува и нищо чудно да направи същото и този уикенд на „Гуудисън Парк”.

До края на седмицата Рууни ще мине на още един преглед на скенер и тогава наставникът ще се консултира с медицинския екип на Юнайтед, преди да вземе окончателно решение.

Манчестър Юн със сигурност се нуждае от Рууни, тъй като Карлос Тевес все още не се е разписвал този сезон, откакто премина на „Олд Трафърд”. Освен това, Тевес ще е доста изтощен от турнето до Австралия, където тази вечер неговата Аржентина ще играе приятелски мач.

Фъргюсън обаче ще може да разчита на възстановения Луис Саха, както и на изтърпелия своето наказание Кристиано Роналдо.

До две седмици в състава на Юнайтед трябва се завърне и капитанът Гари Невил. Защитникът не е играл от средата на месец март, заради травми в глезена и бедрото.