Европейската футболна централа вече започна разследване за сблъсъците между фенове по време на ¼-финалния мач от Шампионската лига между Рома и Манчестър Юнайтед на „Щадио Олимпико”, съобщава BBC.

18 фенове на Манчестър Юнайтед са били откарани в болница след боя. Още преди началото на двубоя агитки на двата отбора са се срещнали на един от мостовете в града и са започнали мелето, но бързо са били разтървани от местните органи на реда.

На полувремето на мача обаче фенове на „червените дяволи” също са безчинствали по трибуните. Част от привържениците на английски клуб са се опитали и да преминат загражденията, но полицията се е справила със ситуацията.

„Контролните и дисциплинарни органи ще гледат записите от камерите на стадиона, за да разберат, какво всъщност се е случило”, каза пресаташето на УЕФА Уилиям Гаяр. Най-вероятно двата отбора ще бъдат санкционарани заради шокиращите сцени по трибуните.

Според Гаяр централата има слаб контрол върху полицията. „Италианските органи на реда са отговорни за случващото се в стадионите. Спортните съоръжения в Италия са самоуправляващи се, те не са задължение на клуба. Ще разследваме и поведението на феновете от Острова, тъй като те създаваха проблеми и преди месец във Франция”, каза говорителят на УЕФА.