Манчестър Сити не успя да отърве огромната санкция от УЕФА за нарушаване на новите правила за "финансов феърплей". Европейската футболна централа потвърди решението си от началото на месеца.

Така "гражданите" трябва да платят 60 млн. евро глоба и да редуцират състава си за следващия сезон в евротурнирите до 21 футболисти. Всеки друг тим има право да картотекира до 25 играчи.

Все пак, ако английските шампиони до две години успеят да влязат в параметрите, определени от УЕФА, ще им бъдат върнати 40 млн. евро от глобата.

"Гражданите" са се съгласили още да намалят разходите си за нови попълнения, каквито са били препоръките на Европейската футболна централа. Те имат за задача да намалят загубите си до 10 млн. годишно в края на 2015 г., за да няма повече и по-тежки наказания от ръководителите на европейския футбол.

Добрата новина за Сити е, че вече е окомплектован силен състав, макар и с огромни разходи за това. Очакват се и сериозни постъпления от новия договор за телевизионните права на Висшата лига.