УЕФА обяви висока степен на тревога, след като вчерашният жребии за групите на Шампионската лига противопостави отново отборите на Рома и Манчестър Юнайтед.

През изминалия сезон двата тима се срещнаха на четвъртфинал в турнира. Само преди месеци фенове на двата тима се биха помежду си, като на Олимпико имаше схватки и с полицията, а около Олд Трафърд привържениците се обстрелваха с ракети.

Напрежението е още по-голямо с оглед на важността на предстоящия на 12 декември двубой в Рим, който е последен мач в група F, в която са още отборите на Спортинг Лисабон и Динамо Киев. Очаква се за италианската столица да пътуват 3600 английски привърженици, като УЕФА иска тяхната сигурност да бъде гарантирана.

„Ние ще вземем специални грижи за феновете на Манчестър Юнайтед, защото знаем, че те имаха проблеми последния път и ще затегнем сигурността , за да сме сигурни, че инцидентите няма да се повторят”, заяви говорителят на УЕФА Уилям Галярд.

„Ние ще влезем във връзка с клубовете и с местните власти. Италианската футболна федерация има нова тренировъчна програма за стюарди. Това означава, че ние ще имаме добре обучени стюарди вместо полиция”, добави Галярд.