Младежките национални на Англия Стивън Коулкър и Томас Инс получиха наказания от УЕФА за своето участие в мелето, което се разрази по време на мача с младежкия представителен тим на Сърбия.

Грозни сцени последваха двубоя на 16 октомври в Крушовац, когато селекцията на Стюърт Пиърс си осигури участие на Европейското първенство догодина.

Дани Роуз получи втори жълт и съответно червен картон, след като изрита топката към публиката след последния съдийски сигнал, с което разпали масова разправия, в която се включиха футболисти, официални лица и членове на двата треньорски щаба.

След дълго разглеждане на случая, от Дисциплинарната комисия към УЕФА наказаха младия талант на Блекпул Инс с наказание от един мач, а играча на Тотнъм Коулкър за два мача.

Сърбия, в същото време, бе наказана с 80 хиляди евро, заради своето участие в скандала. Следващият домакински мач на съседите ни пък ще трябва да се проведе при затворена врата.

Четирима футболисти на Сърбия – Горан Косич, Огнйен Мудрински, Филип Малбасич и Никола Нинкович съответно за четири, три, три и два мача. Треньорите Андреа Милунович и Предраг Катич са наказани да не се занимават с футболни дейности в следващите две години.