Уест Бромич Албиън потвърди, че Никола Анелка е бил уволнен от клуба, заради "грубо нарушаване на правилника".

Нападателят бе наказан от Футболната Асоциация за пет мача, заради антисемитски жест. Анелка обаче стигна твърде далеч, след като снощи първо в Twitter обяви, че се разделя с УБА, защото не приема условията, поставени му от клуба, за покаяние.

От УБА са поискали от французина да се извини на клуба, привържениците, спонсорите, и цялата общественост, повлияни от жеста му, и да приеме глобата си.

След изявата на Анелка в Twitter, Уест Бромич отрече да е имало среща с него, и договорка за напускането му. Клубът обаче определи начина на Анелка да разкрие решението си за "непрофесионално", и няколко часа по-късно, обяви, че го уволнява дисциплинарно.

"Предполагаемото разтрогване на договора, обявено от Никола Анелка в социалните мрежи, не е валидно, и не е издържано легално. Клубът смяна изявата на Никола Анелка от 28 декември, и изявата му в социалните мрежи тази вечер, за грубо нарушение на правилника. В резултат от това, клубът изпрати на Никола Анелка 14-дневно предупреждение, че прекратява договора му," пише в съобщението на УБА.