Уест Бромич Албиън продължи похода си към челните две места в Чемпиъншип, даващи право на директна промоция във Висшата лига. „Дроздовете“ не допуснаха изненада срещу разтърсвания от протести и проблеми тим на Болтън, който продължава да заема предпоследното място във временното класиране.

Тимът от Бирмингам взе трите точки в мача след успех с 2:0. Попаденията паднаха по едно във всяка част, а в техни автори се превърнаха Джей Родригес и Сам Фийлд.

Преди и по време на срещата повече от 4000 привърженици на Болтън за пореден път изразиха недоволството си от управлението на собственика Кен Андерсън и призоваха той да се оттегли.

Джей Родригес откри за „дроздовете“ с гол в 19-ата минута, вкарвайки топката в мрежата от голлинията . При попадението останаха сериозни съмнения за засада, но в крайна сметка голът бе признат.

Самият Родригес пък асистира по прекрасен начин на Сам Фийлдс в 75-ата минута, който пусна топката покрай вратаря на Болтън за 2:0.

Така УБА събра актив от 50 точки след 28 мача и се доближи на четири пункта от лидера Лийдс и на три от втория Норич. Болтън остава на предпоследната позиция и зоната на изпадащите с едва 22 точки.