Шефилд Юнайтед се сдоби със самочувствие от успешния сезон в английското футболно първенство и е длъжен да държи крака на газта през следващата година, заяви мениджърът Крис Уайлдър. "Остриетата", които миналото лято се завърнаха във Висшата лига след 12-годишно отсъствие, са осми в класирането с 54 точки.

"Със сигурност имаме повишено самочувствие след този добър сезон, но във футбола това не е достатъчно. Аз и моите играчи искаме да се развиваме. Висшата лига и участието ни в нея е всичко, което някога съм искал, но аз определено не съм мениджър, който намира комфорт толкова лесно. Изкачихме цяла планина, но няма да се спираме", каза той.

Шефилд бе в надпреварата за евроквоти през голяма част от сезона и Уайлдър смята, че това е добра основа за бъдещи успехи.

"Английското първенство е много трудно и коварно. Застоиш ли се на едно място, ще имаш сериозни проблеми. Ние имаме апетит за успехи и искаме много повече от постигнатото до момента", добави мениджърът.
Юнайтед ща завърши сезона днес с гостуване срещу 12-ия в класирането Саутхемптън.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.