Новото попълнение на Ливърпул Коло Туре заяви, че за него е истинска чест да облече фланелката на „мърсисайдци“. Снажният централен бранител дойде на „Анфийлд“ със свободен трансфер от Манчестър Сити това лято. Туре сподели още, че е бил доста изненадан от факта, че клуб като Ливърпул е изразил желание да го привлече в редиците си.

„За мен е истинска чест да играя за Ливърпул – този клуб е невероятен! Тук съм само от две седмици и видях много прекрасни неща. Горд съм и ще дам най-доброто от себе си за този клуб“, коментира Коло Туре пред официалния сайт на „червените“.

„Когато получиш обаждане от Ливърпул няма място за шега. Това е един от най-големите клубове във Висшата лига. Когато ми се обадиха си казах „уау!“.

„Трябваше да вземе решение веднага. В момента Ливърпул не е в топ 4, но този клуб има история, класа, играчи и характер. Този клуб е печеливш клуб, искам да бъда част от историята тук, именно затова дойдох – да направим тим, който да бъде в топ 4 и да печели трофеи“, каза още котдивоарецът.