Мениджърът на Хъл Сити бе глобен от Футболната асоциация на Англия с 10 хиляди паунда заради коментарите си след загубата от Тотнъм (0:1) през миналия месец.

След двубоя на 27 октомври наставникът бе доста критичен към съдийството на Майкъл Оливър, като директно го обвини, че ограбил неговия отбор. Английският специалист имаше претенции относно дузпата, която реферът даде на „шпорите“ за игра с ръка на Ахмед Елмохамади, и я описа като „смешка“.  „Това е все същата история. Ако аз взимам решенията си като него, със сигурност ще ме уволнят. Не е правилно, най-малкото заради залога в мача – това е голям двубой на „Уайт Харт Лейн“, а той ограби играчите от една напълно заслужена точка“, каза тогава Брус.

Днес ФА потвърди неговата санкция, като го предупреди да внимава за бъдещи изяви пред медиите, които нарушават правилника на Висшата лига. „Обвинението, което беше прието от Брус, беше, че неговите коментари след мача на Хъл Сити срещу Тотнъм на 27 октомври са поставили под съмнение безпристрастността на съдията, а също така са накърнили и репутацията на играта“, казаха от централата.