Трудна победа с 1:0 записа тимът на Челси в днешния си мач срещу Блекбърн. Единственото попадение в срещата отбеляза Джо Коул, а домакините на два пъти удариха гредите.

Срещата започна равностойно като най-чистото положение в първите минути бе пряк свободен удар на Бентли, който срещна напречната греда на вратата на Чех.

В 22-рата минута Соломон Калу изведе по страхотен начин Джо Коул на изгодна позиция и бързоногото крило откри резултата.

След попадението играта продължи да бъди равностойно. В 33-тата минута страотен удар на Уудуърк срещна гредата. 3 минути по-късно Франк Лампард отговори отново с удар в гредата. Вратарят на домакините Брад Фридел отби шут на английския национал, който се удари в гредата. По този начин Лампард пропусна да отбележи своя гол номер 100 за Челси.

В началото на втората част Петър Чех получи тежка контузия след сблъсък с Роке Санта Крус. Чехът стисна зъби и продължи да играе с видими болки. Все пак, в 65-тата минута Аврам Грант реши да смени стража и пусна в игра португалеца Иларио, за когото това бе първи мач през сезона.

До края на срещата домакините изпробваха на няколко пъти рефлекса на Иларио, но той не допусна гол в своята врата.

Със спечелената победа Челси запази третото място в класирането, като увеличи преднината си от 4-тия Манчестър Сити на три точки. Блекбърн остана на 9-та позиция с 26 точки.