Астън Вила започна с победа участието си в груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА. Бирмингамския тим се наложи с 2:1 над Аякс на „Вила Парк” в среща от група F.

Аякс бе отборът, който започна по-смело двубоя, и в началните минути владееше повече топката. Това обаче се оказа без значение за домакините, които се нуждаеха само от едно положение, за да открият резултата. В отсъствието на централния нападател Джон Карю, който се разболя малко преди срещата, капитанът на Вила Мартин Лаурсен се разписа още в осмата минута. Ашли Йънг центрира от корнер, за да намери датския бранител непокрит в наказателното поле и той да оплете топката в мрежата.

Аякс бързо се върна в играта в 22-та минута, отново след центриране от корнер. Урби Емануелсон изпълни ъгловия удар и сложи топката на Вермален, който надскочи Гарет Бари и отбеляза с глава. Гостите можеха и да поведат преди края на първото полувреме, но Клаас Ян Хунтелаар не успя да насочи добре един свой удар по посока Брад Фридел.

Ашли Йънг, който водеше атаката на Астън Вила пропусна чудесно положение в 37-та минута, когато една изстреляна от Джеймс Милнър топка рикошира и попадна на волето му, Йънг обаче я изпрати в аут. Гарет Бари донесе победата на Астън Вила точно преди почивката, като завърши прецизно атака, изработена от Йънг.

През второто полувреме играта отново бе равностойна, но и двата отбора не създадоха толкова положения, колкото през първите 45 минути и се задоволиха с постигнатия резултат.

Цял мач за Астън Вила игра българският национал Стилиян Петров.