Мениджърът на Съндърленд Стив Брус призна, че се опасява от дългосрочно отсъствие на вратаря Крейг Гордън. Стражът счупи ръката си, и най-вероятно ще пропусне мачовете чак до февруари. Той получи травмата на последния двубой на „черните котки” преди паузата, срещу Тотнъм, след сблъсък с Джърмейн Дефоу.

Шотландският национал си извоюва титулярно място в състава на Брус, след като лекуваше преди това контузия в коляното, но сега отново ще трябва да почива. Мениджърът прокле нещастията в тима си, като освен Гордън, за дълго е аут и Лий Катърмоул.

„Травмата на Крейг е най-лошото нещо, което се случи в последните няколко седмици,” коментира Стив Брус пред официалния сайт на Съндърленд. „Изглежда ще отсъства около три месеца. Изобщо нямаме късмет – губим двама важни играчи с тежки контузии в рамките на един месец.”

Най-вероятно мястото на Гордън ще бъде заето от Мартън Фулъп, но Брус очаква и младокът Тревър Карсън да е сериозна конкуренция за вратарския пост. „Мартън вече знаем, че може да се справи, но Тревър също има шанс да извоюва позицията.”