Майкъл Оуен има три мача, за да докаже на сър Алекс Фъргюсън, че си струва 11 милиона паунда за трансфер от Нюкасъл. Мениджърът на Манчестър Юнайтед ще наблюдава нападателя в срещите на националния отбор през лятото, преди да реши дали да брои сумата на „свраките”-

Първият двубой на Оуен, който Фърги ще изгледа, е този между Б отбора на Англия и Андора следващия петък.

Бързоногият голмайстор ще бъде в състава на „Трите лъва” и за приятелския мач с Бразилия на „Уембли” на 1 юни. Пет дни по-късно е и най-важният двубой – евроквалификацията с Естония.

Въпреки слуховете, трансферната клауза в договора на Оуен с Нюкасъл е само 11 милиона паунда, което се вписва идеално в бюджета на Манчестър Юнайтед.

27-годишният нападател наскоро се завърна в игра след близо едногодишна пауза заради контузия. Той често получава травми и затова Фъргюсън иска да изчака, за да види дали Оуен е напълно възстановен за редовни натоварвания.

Очаква се от Нюкасъл да направят всичко възможно да задържат звездата си, като новият мениджър Сам Алърдайс вече даде индикации, че ще говори с Оуен и ще се опита да го убеди да остане в клуба от Североизточна Англия.