Мениджърът на Лестър Сити Найджъл Пиърсън поздрави своите футболисти за невероятната победа с 5:3 над Манчестър Юнайтед в петия кръг на Висшата лига.

„Лисиците“ направиха истинско чудо, като на два пъти изоставаха в резултата с два гола – при 0:2 и 1:3 – ала накрая прибраха всичките три точки.

„Това беше изявление, първо, на нашето желание и, второ, на устойчивостта на играчите. Имаме качество в състава си. Наистина съм доволен от играчите, защото резултатът е изненадващ дори за нас“, обясни Пиърсън.

„Футболистите просто излязоха и дадоха максимума от себе си. Ако бяхме стигнали до равенство 3:3, аз пак щях да бъда щастлив. Манчестър Юнайтед никога няма да загуби аурата си. Те имат мениджър, който е кален в много битки, направо има кожата на носорог. Каквито и критики да летят към него и Юнайтед, той ще се справи, защото е постигнал много успехи на международно и клубно ниво. Независимо дали водиш Манчестър Юнайтед или друг тим, като мениджър ти трябва време, за да моделираш тима“, каза наставникът на Лестър в защита на колегата си Луис ван Гаал.