Мениджърът на Ейре Дон Гивънс гледа на срещата с България като възможност отборът му да вкара първи гол в евроквалификациите. Пред вестник “The Irish Times” той отбелязва още, че неговият тим все още има макар и минимални шансове за класиране на второто място в групата. Нашите излизат срещу ирландците тази вечер от 21 часа на стадион „Лилисулън” в Атлон в петия си мач от началото на надпреварата в Група 3.

Въпреки, че вероятността Ейре да завърши на второто място в групата все още я има математически, Гивънс, който се върна на скамейката на ирландските младежи след една седмица при първия тим на страната си, не мисли за възможността за отиване на отбора му на плейоф за класиране на Европейското първенство през 2009-та година.

Мениджърът на „детелините” гледа на срещата с българите като мач, в който могат да бъдат постигнати далеч по-прости цели – отбелязване на първи гол в кампанията и повдигане на морала на отбора. В предишните си три срещи ирландските младежи загубиха у дома от Португалия с 0:2 и от Англия с 0:3, и с 0:1 като гост на Черна гора.

„Нуждаем се от спечелване на точки”, заявява пред изданието Гивънс и добавя: „Второто място наистина отвежда към плейофите, но ако трябва да бъда честен, то изглежда толкова далеч от нас!”.

Селекционерът на Ейре обаче не е отписал всичко: „Преди имахме много лоши резултати, след това направихме 12 мача без загуба, така че всичко е възможно. Това, за което мисля сега обаче е добро представяне срещу българите и използване на шансовете за гол, които ще имаме.”

Гивънс ще разчита на завърналите се от А отбора Антъни Стоукс и Дарън О`Дий, но пък Кийт Трейси е контузен и пропуска мача с нашите. Най-големият повод за безпокойство на Гивънс е неспособността на нападателите му да бележат: „Когато се върна назад към представянето ни срещу Англия и Черна гора се присещам, че имахме много шансове да отбележим. Ако бяхме вкарали първи в Подгорица, нещата сега щяха да изглеждат по друг начин”, завърши мениджърът на Ейре.