Наставникът на Портсмут Хари Реднап призна, че завижда на колегата си от Арсенал Арсен Венгер, заради отличната му трансферна политика, проведена през летния трансферен прозорец и въобще. Специалистът още вярва, че и другите 18 мениджъри във Висшата лига чувстват същото, относно работата на французина.

„Децата, които не влизаха в ничии сметки, попаднаха в радара на Арсен, облече ги в „червените" фланелки и тези сурови диаманти започнаха да блестят, повече от някои от най-опитните състезатели във Висшата лига”, каза Реднап.

„Много важен момент от политика на Арсенал е, че от ръководството на клуба имат на разположение скаути в доста страни по света, чиято основна работа е да търсят за млади таланти. „Топчиите” разполагат с хора в африкански държави, както и в доста европейски – това е голям плюс за клуба”, коментира Хари.

„Чувал съм, че Венгер гледа не една или две касети с игрите на някой, който може да бъде привлечен, а по 20 записа с изявите на състезателя. Французинът винаги има последната дума, дали да се подпише с даден футболист – никой не му се бърка. Така работи той, сигурен съм обаче, че се вслушва в съветите на хората около себе си, преди да вземе решение”, сподели още впечатления треньорът на Портсмут.