Нападателят на Астън Вила Дарън Бент отпадна от английския национален отбор за контролата с Холандия в сряда, заради контузия в рамото, която той самият обяви в профила си в социалната мрежа „Туитър”.

Дани Уелбек от Манчестър Юнайтед беше избран за четвърти нападател в националния тим на Англия от селекционера Фабио Капело, въпреки че се очертава и през този сезон да бъде основно резерва в клубния си отбор. Той пренебрегва Джърмейн Дефоу от Тотнъм, за когото медиите твърдяха, че ще бъде фаворит за титулярно място.

„Отпадам от отбора заради травма в рамото, която ме притеснява от доста време и се надявам да отшуми и да бъда на разположение за началото на първенството във Висшата лига другата седмица”, коментира Бент в интернет.

Халфът на Арсенал Джак Уилкшир също беше включен в състава на Англия, макар че не е напълно възстановен. Според мениджъра на артилеристите Арсен Венгер Уилшир няма да играе в контролата с Холандия.

Англия е съперник на България в европейските квалификации и в началото на септември гостува в София за поредния мач от Група G. Българите нямат кой знае какви надежди за класирането, докато Англия се бори с Черна гора за първата позиция в потока.