Националният селекционер на Ейре Джовани Трапатони посъветва за пореден път Дарън Гибсън да напусне Манчестър Юнайтед, за да може да продължи развитието си.

Халфът на червените дяволи откри резултата при победата на Ирландия с 3:0 над Уелс, но не играе много често за тима на сър Алекс Фъргюсън.

Трапатони заяви по темата: „Дарън може много повече. Той има огромен потенциал. Ако бях на мястото на Гибсън, аз щях да си потърся друг отбор, където да играя във всеки мач. По този начин се изгражда характер. Манчестър си е Манчестър и това е голям клуб, но понякога младите състезатели трябва да играят, да играят и пак да играят. Това им дава вяра в силите”.

Италианецът се опитва за втори път да накара Гибсън да се махне от Олд Трафорд, след като стори това и през миналата година. Тогава обаче, Гибсън се обиди и отговори доста гневно на своя наставник.

Халфът заяви тогава: „Къде да отида от Юнайтед? В Стоук Сити ли? Там ще науча как да печеля единоборства, влизайки с краката напред, но няма да се науча да печеля мачове. На мен това предложение не ми изглежда нормално”.