Ужасна трагедия сполетя скромния английски отбор Ръшдън енд Даймъндс, Вратарят на клуба - 24-годишният Дейл Робъртс бе намерен мъртъв в дома си.

Все още причината за смъртта на Робъртс не е известна, като от полицията побързаха да заявят, че около кончината му няма нищо подозрително.

Много английски медии обаче твърдят противното. Според тях Робъртс сам е сложил край на живота си, а причината е братът на английския национал Джон Тери - Пол.

Пол и Дейл Робъртс са били съотборниците в Ръшдън, но освен една съблекалня са делили и една жена. Именно това най-вероятно е причината за самоубийството на вратаря.

През лятото годеницата нà Робъртс - Линдзи, с която били заедно от ученическите си години, го напуснала, като преди това си признала, че е спала с Пол Тери в жилището нà двойката.

След случая, Робъртс отказал да играе в един отбор с Тери, заради което братът на английския национал бил продаден на Дарлингтън.

Според близки до починалия вратар обаче, той не можал да преживее раздялата с годеницата си, заради което е сложил край на живота си.

Говорителят на полицията в Нортхемптъншир, където е къщата на вратаря, заяви: “Бяхме уведомени за внезапната смърт на футболиста на Ръшдън енд Даймъндс Дейл Робъртс, на 24 години. Няма подозрителни обстоятелства във връзка с неговата смърт и докладът се подготвя за следователя”.

Ръшдън енд Даймъндс отвори своя стадион “Нене Парк” за всички фенове, които искат да отдадат почит към играча.

Робъртс е продукт на академията на Нотингам Форест и е бил част от първия отбор на клуба, въпреки че няма изигран мач за него. Той е играел под наем в Ийстууд Таун и Алфретън Таун, преди да премине в Даймъндс през януари 2009-а. Със силните си игри в този отбор, той си спечели и място в националния отбор на Англия за аматьори.