Джон Тери потвърди, че напуска Челси през лятото, когато изтича договорът му с лондончани.

"Сините" няма да подновят контракта на своя капитан, който вече е на 35 години.

Бившият английски национал вероятно ще продължи кариерата си извън Англия, след като нееднократно е заявавял, че не желае да играе за друг клуб на Острова.

"За съжаление няма да има приказен край. Няма да се пенсионирам в Челси," заяви Тери. "Знам новината от миналата седмица, преди мача с Арсенал, и договорът няма дя бъде подновен. Това е последното ми участие за Купата на Англия, и искам да го приключим добре."

"За мен това е важен сезон и искам да продължаваме навсякъде, във всички турнири. Знам от известно време, и вече вътре в себе си го приех. Просто трябва да продължа напред," обясни още Тери.

"Казаха ми, че когато дойде новият мениджър, нещата може да се променят. Но към момента няма да оставам. Исках да съм сигурен, че съм направил всичко възможно. Отне ми няколко дни, за да го осъзная."

"Моята игра няма да се промени - начинът, по който тренирам, или това, което давам на отбора. Искам да давам всичко и да завърша както подобава, 100% в добри отношения с клуба."

"Не бих могъл да продължа да играя за друг отбор отбор в Премиършип. Не бих могъл да го причиня на феновете на Челси. Със сигурност ще е другаде."

"Моят агент уреди срещата с клуба сега през януари. Исках да го чуя лично. За съжаление няма да го бъде. Иначе се усещам в чудесен момент, играя страхотно и имам още няколко години пред себе си. Просто не тук."

"Разговаряхме и за това, което ще оставя в клуба, моето наследство за поколенията. Но най-важното в момента е да се завърнем на подобаващо място в класирането."

"Първите четири-пет мача от сезона не играх добре, както и повечето от момчетата в отбора. Но оттогава доста променихме нещата. Сега мога само да се трудя здраво, тъй като ще е последният ми сезон тук."

"Клубът ще се справи. Никой играч не е по-голям от клуба. Естествено, исках да остана, но клубът върви в друга посока. Без съмнение ще дойдат поне един или двама страхотни защитници. Искам да се върна отново тук някой ден, за да подкрепям Челси с децата ми, и да се радвам на успехите му. За съжаление няма да съм част от тях, но искам отборът да бъде добре. Това е последната ми година, и искам да се оттегля на върха."