Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш планира да изпрати оферта до Коринтианс за техния нападател Алешандре Пато. Това ще се случи през януари, когато се отваря зимният трансферен прозорец.

Това означава, че лондончани ще продължат със сериозните харчове, след като това лято пръснаха над 100 милиона паунда за нови играчи. Роберто Солдадо пристигна срещу 26 милиона паунда, а крилото на Рома Ерик Ламела пое към „Уайт Харт Лейн“ за 25,8 милиона.

Португалският наставник на „шпорите“ обаче очевидно не е доволен от стореното дотук и иска да разполага с още повече огнева мощ. Предполага се, че това не е първият път, когато Вилаш-Боаш е пожелал бившият ас на Милан. На Острова вярват, че Тотнъм е изпратил оферта и през лятото, но от Коринтианс отказали заради липсата на време за намирането на удачен заместник.

Евентуалното идване на Пато ще означава раздяла с един от настоящите нападатели на тима, като най-голям фаворит за раздяла е Емануел Адебайор. Тогоанецът в момента тренира с младежките формации на англичаните, след като направи всичко възможно да остане в отбора, въпреки желанието на ръководството да го продаде през лятото.