Бившият мениджър на Тотнъм Мартин Йол изпитва трудности да си намери нов клуб, тъй като „шпорите” му създават финансови проблеми, твърди „Дейли Мейл”.

Холандският специалист трябваше да получи около четири милиона паунда компенсация за преждевременното му уволнение, като сумата да бъде преведена наведнъж в сметката му. За разлика от очакванията на Йол обаче, Тотнъм от три месеца насам прави вноски по изплащането на милионите.

Въпреки че клубът от Северен Лондон постъпи некоректно със самата смяната на Мартин Йол, като преговаряше със заместника му Хуанде Рамос още преди уволнението, от „Уайт Харт Лейн” продължават да притесняват треньора.

Фактът, че все още има да получава много пари от Тотнъм спира Мартин Йол да си намери работа в друг английски клуб. Причината – ако той бъде нает преди края на сезона, въпросните суми, които трябва да се изплатят, ще бъдат намалени значително.

Отказът на „шпорите” да направят „едно последно пълно плащане”, по думите на самия Йол, го спъват да продължи кариерата си на футболен мениджър.

Ако ситуацията не се промени, Мартин Йол ще трябва да си вземе принудителен отпуск до края на сезона.