Тотнъм на практика се класира за финала на Карлинг Къп, след като в първи полуфинален двубой „шпорите” победиха Бърнли с 4:1 и решиха всичко преди реванша, на който са гости.

Така тимът от Северен Лондон като че ли разби мечтата на скромният тим, който в предишните кръгове отстрани Фулъм, Челси и Арсенал.

Първото полувреме не предвещаваше подобен развой, след като тимът от Чемпиъншип водеше с 1:0.

Резултатът на „Уайт Харт Лейн” бе открит от Мартин Патерсън в 15-тата минута, като основна заслуга за гола имаше Крис Ийгълс. Той буквално се подигра с Дейвид Бентли и Гарет Бейл, премина с лекота през двамата и със страхотен пас отдясно намери Патерсън, който от непосредствена близост просто вкара топката в опразнената врата.

В 24-тата минута Роби Блейк дори можеше да вкара за 2:0, но ударът му с глава мина леко встрани от вратата.

Малко след това удар на Павлюченко бе избит по страхотен начин от стража на гостите Брайън Йенсен.

До края на полувремето „шпорите” не създадоха нищо опасно, като изглеждаха напълно неориентирани със случващото се на терена.

Втората част обаче започна по коренно различен начин и домакините веднага натиснаха своя съперник.

Това доведе до резултат още в 47-мата минута, когато Майкъл Доусън надскочи Кларк Карлайл и с глава засече неспасяемо центриране от корнер.

5 минути по-късно влезлият като резерва Джейми О’Хара даде преднина на тима от Северен Лондон. Модрич центрира отдясно на наказателното поле, Павлюченко с глава не можа да отиграе добре, но прати топката в краката на О’Хара, който с мощен удар от воле вкара топката между краката на Йенсен, който имаше сериозна вина за попадението.

В 65-тата минута Роман Павлюченко покачи на 3:1, като с попадението си припомни за времето, в което на „Уайт Харт Лейн” играеше Димитър Бербатов. Руснакът пое топката пред наказателното поле, елегантно премина през Карлайл и с удар в долния ляв ъгъл не остави шансове на Йенсен.

3 минути по-късно крайният резултат бе оформен след автогол на Майкъл Дъф. Бранителят се опита да изчисти центриране от корнер на О’Хара, но вместо това заби топката в собствената си игра.

До края мачът се доиграваше, като „шпорите” успяха да запазят добрата си преднина преди реванша, който е на 20 януари.

В другия полуфинал пък се изправят Манчестър Юнайтед и Дарби Каунти. Първата среща е на 7 януари /сряда/ от 21,45 часа.