Само месеци след като похарчи 40 милиона за не особено успешни трансфери, Тотнъм вече се готви за нов рейд на трансферния пазар. Според медиите на Острова, основната цел на новия старши треньор Хуанде Рамос е нападателят на Валенсия Давид Вия. „Шпорите” пък са готови да се разделят с над 30 милиона паунда, за да осигурят подписа на бързоногия футболист.

Причината Тотнъм да търси ново класно попълнение в атака са притесненията, че българският голмайстор на тима Димитър Бербатов скоро ще пожелае да си тръгне от „Уайт Харт Лейн”, твърди News of the World.

Хуанде Рамос от своя страна отдавна харесва Вия и още като наставник на Севиля искаше да го закупи, когато нападателят играеше в Сарагоса. Тогава обаче той бе надцакан с повече пари от Валенсия.

Тотнъм може да срещне сериозно съперничество за трансфера на Давид Вия, тъй като от него се интересуват още Челси, Ливърпул, Барселона и Реал Мадрид. За момента Валенсия не иска да се разделя със звездата си и му е поставила клауза в договора от 70 милиона паунда за освобождаване.