В лондонското дерби от 16-я кръг на Премиършип Уест Хем претърпя тежка загуба с 0:2 от Тотнъм, като „шпорите” пропуснаха да разгромят своя съперник.

Още в 1-та минута след добра комбинация Лука Модрич се озова сам срещу Робърт Грийн, но ударът му бе доста слаб и попадна право в ръцете на английския вратар.

В края на първото полувреме гостите усилиха своя натиск и в 38-та минута Дейвид Бентли стреля опасно, но Грийн демонстрира своя невероятен рефлекс и изби топката.

В 42-та минута Роман Павлюченко отблизо уцели дясната греда на вратата на Робърт Грийн.

Тотнъм поведе в резултата в 68-та минута, когато Аарън Ленън центрира в наказателното поле на Уест Хем, където Ледли Кинг с глава прати топката в мрежата на Грийн.

Лука Модрич отново остана сам срещу Грийн в 72-та минута, но ударът на хърватина отново бе отразен от английския страж.

Две минути по-късно Карлтън Коул стреля с глава, след което Беноа Асу-Екото игра с ръка и топката излезе в ъглов удар, а съдията Крис Фой не даде дузпа за домакините. След изпълнението на корнера в наказателното поле на Тотнъм се получи разбъркване и Гомес първо отрази удар с глава на Коул, след което Давид де Микеле се опита да го разстреля от упор, но бразилският вратар улови топката.

В 90-та минута Ведран Чорлука подаде на Джейми О’Хара, който с много хубав удар от границата на наказателното поле на Уест Хем препарира Робърт Грийн и оформи крайния резултат в срещата.

След Тотнъм се изкачи на 15-о място с актив от 18 точки, колкото има и отборът на Уест Хем, но той се намира на 16-а позиция.