Отборът на Тотнъм победи с 1:0 тима на Кардиф Сити в мач от 8-ия кръг на Висшата лига. Успехът за „шпорите“ не дойде никак лесно, въпреки че повече от половин час домакините играха с човек повече след червен картон за футболиста на гостите Джо Ралс.

Единствения гол в срещата реализира Ерик Дайър, който вкара за първи път от април 2017 година, когато успя да се разпише срещу тима на Уотфорд.

Така Тотнъм записа 38-ма поредна домакинска победа срещу новак в елита. За последно лондончани загубиха от Куинс Парк Рейнджърс през 2012 година.

Двубоят на „Уембли“ започна отлично за домакините, които излязоха напред в резултата още в 8-ата минута. След разиграване от корнер, топката бе центрирана в наказателното поле на Кардиф, където удар на Давинсон Санчес бе блокиран. Ерик Дайър обаче се оказа на точното място и с много силен удар от близка дистанция нямаше как да сгреши.

„Шпорите“ владееха инициативата в мача, но трудно стигаха до чисти голови ситуации, освен в два случая. И в двете въпрсни ситуации обаче, топката бе чистена от голлинията.

Везните се наклониха сериозно в полза на домакините в 57-ата минута, когато Джо Ралс бе изгонен с директен червен картон. Полузащитникът на уелсците откровено реши да фаулира откъсващ се противников фубтолист в центъра на терена.

Така Кардиф, който записва най-слабия си старт на сезона от 1964 година, продължава без нито една победа от началото на сезона и логично заема последното място във Висшата лига.

След успеха си днес тотнъм се изкачи на трета позиция, изпреварвайки тима на Челси, който обаче е с мач по-малко.

В друг интересен сблъсък от днес, Борнемут отвя като гост Уотфорд, който направи отличен старт на сезона. Тимът на мениджъра Еди Хау разби своя противник с 4:0.

Евертън пък изстрада успеха си срещу Лестър Сити, побеждавайки на „Кинг Пауър“ с 2:1. Победният гол за „карамелите“ вкара Гилфи Сигурдсон в 77-ата миунта.

Ето и всички резултати от Висшата лига от днес:

Бърнли – Хъдърсфийлд 1:1

Кристъл Палас – Уулвърхемптън 0:1

Лестър – Евертън 1:2

Тотнъм – Кардиф 2:1

Уотфорд – Борнемут 0:4

По-късно днес:

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл