Тотнъм записа втората си победа от началото на сезона, разпилявайки Кристъл Палас с 4:0. Всички голове паднаха през първото полувреме. Хюн-Мин Сон даде тон за головата фиеста в 10-ата минута. Патрик Ван Аанхолт си отбеляза автогол в 21-ата, отново Сон покачи на 3:0, а последният акорд добави Ерик Ламела две минути преди края на първата част.

В 10-ата „шпорите“ откриха резултата. Хюн-Мин Сон овладя един дълъг пас, финтира защитник на Палас и стреля в близкия ъгъл - 1:0.

В 21-ата минута Серж Орие даде остър пас в наказателното поле, Патрик ван Аанхолт не успя да се намеси добре и засече топката в собствента си врата за 2:0.  

120 секунди по-късно Тотнъм покачи на 3:0. Орие центрира за Сон, който с чудесен изстрел от воле не остави шансове на вратаря Висенте Гуаита.

Още преди края на полувремето домакините вкараха още един гол. В 42-ата минута Хари Кейн напредна добре и центрира към Ерик Ламела, който от движение шутира и порази вратата за 4:0.

С тази победа Тотнъм се намества на третото място с осем точки, а Палас падат до 11-ата позиция със седем. В следващия кръг „шпорите“ гостуват на Лестър, който загуби с минималното 1:0 от Манчестър Юнайтед, докато футболистите на Рой Ходжсън приемат Уулвърхемптън, който бе победен, у дома, от Челси с 5:2.

Ето всички резултати от днес във Висшата лига:

Ливърпул – Нюкасъл Юнайтед 3:1

Брайтън – Бърнли 1:1

Манчестър Юнайтед – Лестър Сити 1:0

Шефийлд Юнайтед – Саутхемптън 0:1

Тотнъм – Кристъл Палас 4:0

Уулвърхемптън – Челси 2:5

Норич – Манчестър Сити играят от 19:30 часа.