Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш разкри, че клубът оказва цялостна подкрепа на бившия играч на „шпорите“ Пол Гаскойн, който се лекува от алкохолна зависимост в рахабилитационен център в САЩ.

Отборът ще помогне на бившата звезда на Англия чрез благотворителния фонд Tottenham Tribute Trust, който е създаден с идеята да помага на хора, свързани с лондонския клуб.

„Надявам се Газа да успее да се възстанови“, сподели наставникът Андре Вилаш-Боаш.

45-годишният Пол Гаскойн вече получава финансова помощ от страна на бившия си съотборник в клуба и националния тим на Англия – Гари Линекер.

Преди няколко дни бившият играч на Тотнъм, Лацио и Нюкасъл доброволно постъпи в центъра, за да се лекува от алкохолизъм.45-годишният англичанин изпадна в криза и се разплака по време на благотворително събитие в Нортхемптън.

През годините броя посещения на Пол Гаскойн в подобни лечебни заведения вече не може да бъде преброен на пръстите на едната ръка. Името му повече от дузина пъти бе замествано в пиянски скандали, шофиране в нетрезво състояние, водещи до арести и дори престой зад решетките.