Бившият тим на българския национал Димитър Бербатов – Тотнъм продължава с безобразното си представяне в английската Висша лига. Лондончани претърпяха поредното си поражение този сезон. В мач от 6-ия кръг на шампионата възпитаниците на Хуанде Рамос загубиха с 0:2 от тима на Портсмут.

Домакините от Помпи бяха тимът, който желаеше повече победата и след първоначалния натиск и няколко пропуска, в 32-ата минута момчетата на Хари Реднап получиха правото да изпълнят дузпа, която националът Джърмейн Дефоу превърна в гол. Нарушението бе отсъдено за игра с ръка на Джинас в наказателното поле.

През второто полувреме събитията на терена не се промениха особено и Портсмут продължи да диктува темпото. В 68-ата минута домакините стигнаха до нов гол дело на нападателя Питър Крауч. Бившият футболист на Ливърпул се възползва от неумела намеса на вратаря Еурелио Гомес, който не успя да улови топката след удар на Арманд Траоре.

В заключителните минути на мача тимът на Портсмут остана с човек по-малко на терена след второто официално предупреждение на Ласана Диара. Това обаче не се оказа решаващо за крайния изход на срещата.

Така след поредното поражение записано на сметката на „шпорите”, отборът остава на последна позиция в подреждането с актив от две точки, а бъдещето на мениджъра Хуанде Рамос на „Уайт Харт Лейн” е поставено под въпрос. Портсмут се изкачи на 8-ма позиция с 9 точки.