Отборът на Тотнъм за пореден път доказа, че е изключително лабилен в последните минути на своите двубои. „Шпорите” загубиха изненадващо домакинството си на Бирмингам с 2:3 след като победния гол за гостите падна в 90-тата минута.

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов започна като титуляр и изработи един от головете за тима на Хуанде Рамос.

В 23-тата минута Гари Макшефли даде преднина за Бирмингам след като реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Юнес Кабул срещу самия него.

До края на полувремето Тотнъм така и не можа да върне равенството, което наложи Рамос да направи някои промени на почивката. Той замени неубедителния Дарън Бент и пусна вместо него Джърмейн Дефоу. Том Хъдълстоун пък влезе на мястото на контузения Кабул.

Само 3 минути след началото на втората част Димитър Бербатов излезе на изгодна позиция, но бе фаулиран от Йохан Джуру, а Роби Кийн превърна в гол отсъдената от съдията дузпа.

5 минути по-късно отново Кийн направи обрата пълен.Той се възползва от пас на Том Хъдълстоун и от близко разстояние направи 2:1 за Тотнъм.

В 61-вата минута обаче Камерън Джером получи топката след пас на Себастиан Ларсон и с удар в долния десен удар на Пол Робинсън от около 25 метра възстанови статуквото.

Поредният удар за домакините настъпи в 67-мата минута, когато героят до този момент Роби Кийн получи червен картон за грубо влизане срещу Фабрис Муамба.

В последната минута Себастиан Ларсон донесе пълния успех за бирмингамци след страхотен изстрел от над 30 метра. Вината за гола бе изцяло на Димитър Бербатов, който изгуби топката в средата на терена и позволи на Ларсон да стреля.

С поредната загуба Тотнъм се смъкна на 16-то място с едва 12 точки. Бирмингам пък е на 12-та позиция с 14.