Тотнъм потвърди, че има намерение да изгради нов стадион с капацитет 60000 души, близо до настоящия си дом – „Уайт Харт Лейн”. Във финансовия отчет, пуснат на борсата, се виждат сметки за цял комплекс, който освен стадиона, ще включва и други съоръжения. Причината за решението е, че капацитетът на настоящия стадион не позволява увеличаване на приходите от продажба на билети.

Тотнъм в момента има 70 хиляди клубни членове, като 22 хиляди са записани в листата на чакащите за сезонни абонаментни карти.

От управата на столичани вече са договорили парцел с големина 20 акра, който се намира близо до "Уайт Харт Лейн", за изграждането на новото клубно съоръжение.

През миналия сезон, в който лондончани спечелиха купата на лигата, клубът отчете увеличаване на приходите с 11 процента до 114,8 милиона лири.

В същото време обаче печалбата за изминалата отчетна година до 30 юни падна от 19,2 до 1 милион лири в следствие на покупката на играчи и назначаването на нов старши треньор.

Клубът също така има и дългове в размер на 14,6 милиона лири.

През настоящаата кампания Тотнъм отново играе в турнира за купата на УЕФА, но стартира слабо сезона във Висшата лига е в момента е на последно място със само една победа от 10 изиграни мача.

Трагичното представяне принуди ръководството на отбора да освободи Хуанде Рамос и да привлече Хари Реднап, за когото беше платена неустойка от 5 милиона лири на Портсмут.