Английските медии разкриха причината за преминаването на Гилфи Сигурдсон в Тотнъм, като до последния момент исландският национал се считаше за сигурно ново попълнение на Ливърпул. Според тях талантливият халф е предпочел Лондон пред града на Бийтълс заради по-добрите финансови условия, предложени от „шпорите“.

На „Уайт Харт Лейн“ бившият играч на Хофенхайм ще прибира с 1 милион паунда повече на година, отколкото ако бе подписал с Ливърпул или Суонзи, където игра под наем през втората половина на миналия сезон.

Уелският тим първоначално се договорил с полузащитника да му плаща по 40 хиляди паунда на седмица, за да направи трансфера му постоянен. Ако сделката се бе осъществила, Сигурдсон щеше да стане най-скъпоплатения футболист на „Либърти Стейдиъм“.

Тогава Ливърпул се намеси в играта и предложи същите условия на полузащитника, но скритият им коз бе мениджърът Брендън Роджърс, под чието ръководство исландецът се представи много силно през миналата кампания.

Последната дума обаче имаше Тотнъм, който предложи на играча седмична заплата от 60 хиляди английски лири и само за един ден постигна съгласие със Сигурдсон.