Тотнъм се разправи категорично с гостуващия Мидълсбро и постигна победа с 4:0. В герой за „шпорите” се превърна завърналия се в състава нападател Роби Кийн, който записа името сред голмайсторите си, а освен това асистира и за третото попадение на своя тим, което бе дело на Аарън Ленън.

Головата фиеста на „Уайт Харт Лейн” започна именно ирландския национал, който бе най-съобразителен в наказателното поле след изпълнение на корнер и откри в 9-ата минута. Това бе първия гол за нападателя след изненадващото му завръщане от състава на Ливърпул през януари.

Само пет минути по-късно партньорът на Кийн в атаката на домакините Роман Павлюченко също се разписа, с което направи резултата 2:0. Секунди по-рано гол на гостите бе отменен заради засада на турския национал Тунджай Санлъ.

До почивката падна още един гол дело на английския национал Аарън Ленън. Халфът бе точен в 40-ата минута. През второто полувреме Ленън бе точен още веднъж, с което оформи и крайния изход в мача.

В същото време Хъл Сити взе изключително важна победа над Фулъм с гол в последната минута. „Тигирте” се наложиха с 1:0 след попадение на Манучо.

Блекбърн и Евертън не излъчиха победител, завършвайки при скучното 0:0.