Тотнъм на Димитър Бербатов е набелязал трима играчи на обща стойност 20 милиона паунда за привличане през лятото. Исканите от Мартин Йол играчи са Гарет Беил от Саутхемптън, Йонес Кабул от френския Оксер и Кевин-Принс Боатенг от Херта Берлин.

Основен приоритет на холандския мениджър е подсилването на защитната линия. Именно там играя двама от набелязаните играчи. Най-скъпият от триото Гарет Бейл е едва 17-годишен и е оценен на 9 милиона лири. Условията за неговото привличане на Уайт Харт Лейн са „светците” да не успеят да спечелят плейофите за класиране във Висшата лига и Тотнъм да се пребори с Манчестър Юнайтед, който също проявява интерес към тийнейджъра. Струващият 7,5 милиона Йонес Кабул е 21-годишен и неговото привличане при „шпорите” изглежда почти сигурно.

Последният от триото желани млади играчи е 20-годишният полузащитник Кевин-Принс Боатенг, който е от ганайски произход, но е младежки национал на Германия. Братът на играещия в Мидълзбро Джордж Боатенг на струва 3,5 милиона лири.

Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол изглежда сигурен в оставането на Димитър Бербатов на Уайт Харт Лейн и в челото на трансферния му списък липсват имена на нападатели.

Тази вечер „шпорите” приемат Блекбърн у дома и при победа ще си гарантират участието в евротурнирите през следващия сезон. Бербатов е включен в групата за мача и се очаква да започне като титуляр.